Braskamin ger skön värme

Som många av Upplands VärmeCenters kunder har Björn och Madeleine valt att komplettera den direktverkande elvärmen i sitt fritidshus i Söderby Karlsäng med en värmande kamin från Contura.

Nu kan vi tända en brasa när vi kommer ut fredagskvällen och snabbt få upp värmen. Vi har också saknat mysfaktorn från en kamin. Conturan är snygg och den passar väldigt fint in i rummet. Installationen var väldigt snabb och smidig, berättar Björn

Kaminen är otroligt effektiv, den värmer upp hela huset på ungefär en och halv timme. Vi har också installerat en fläkt som hjälper till att sprida värmen.

Täljstenens goda värmelagrande egenskaper gör att den fortsätter att värma långt efter att elden brunnit ut. Moderna kaminer ger mer värme per vedträ än gamla tiders kaminer. Den moderna förbränningen gör att glaset hålls rent från sot. Det spar både pengar, arbete och miljö.

Vi behöver inte lägga i så många pinnar på en kväll för att de ska bli varmt i stugan. I helgen som gick när höstvädret slog till var det extra mysigt. Kaminen är verkligen en bra investering, vi är jättenöjda, säger Björn.